Waarom kiezen voor een centraal stofzuigsysteem?

Steeds meer mensen verkiezen een centraal stofzuigsysteem boven de klassieke stofzuiger, zowel voor huishoudelijk als voor professioneel gebruik. Een verstandige keuze als men de voordelen hiervan bekijkt!
Er zijn vele redenen waarom mensen een centrale stofzuiger plaatsen, zelfs als er geen tapijten zijn. Bepaalde mensen doen het voor het gebruiksgemak, sommigen verkiezen de stilte waarmee ze kunnen stofzuigen, soms speelt de waardevermeerdering van de woning een rol, nog anderen vinden hun gezondheid zeer belangrijk. Maar meestal is het de combinatie van al deze voordelen die mensen ertoe aanzet een centrale stofzuiger in gebruik te nemen.
Vedasco centrale stofzuigers

Een ruim assortiment aan centrale stofzuigers.

We bieden u een ruime keuze aan centrale stofzuigsystemen. Op deze manier kunnen we voor elk project, voor elke wens en voor elk budget de gepaste oplossing bieden.

Wij selecteren steevast gerenommeerde merken waar we steeds 100% achter staan. Kortom, het zijn allemaal toestellen die we ook zelf zouden gebruiken. Zo bieden wij voor residentieel gebruik centrale stofzuigers aan van o.a. Elek Trends, Tubo (Aertecnica) en ons eigen huismerk Vedasco Aspira.

Professioneel en industrieel gebruik

Ook voor professionele en industriële toepassingen hebben wij een ruim assortiment, waaronder toestellen van Elek-Trends, Tubo (Aertecnica) en Depureco. Deze toestellen worden meestal samengesteld in functie van de specifieke toepassing en omgeving waarin het systeem moet functioneren. Zo hebben wij installaties staan bij bvb. hotels, rusthuizen, kantoren, productielijnen, enz. bij o.a. de Côte d'Or chocoladefabriek, NIKO, Ethias, Rombouts Koffie, Floreac Lochristie ...

Inlaatkleppen

Eenvoudig, subtiel, conform, robuust, flashy, luxueus, in de muur of in de grond? De inlaatklep die past in je interieur of voor je specifieke toepassing? We hebben ze allemaal!

Inlaatklep centrale stofzuigerOp centrale plaatsen in uw woning of bedrijfsgebouw worden inlaatkleppen geplaatst, die in verbinding staan via een buizennetwerk met de centrale stofzuiger. Slang aansluiten en u bent vertrokken.

Ook hier bieden wij u een ruime keuze aan modellen en kleuren, gaande van eenvoudige tot luxueus uitgevoerde inlaatkleppen, in lijn met uw schakelaars en stopcontacten van bvb NIKO, B-Ticino, EVO, Lithoss, enz..

Stofzuigen wordt kinderspel met de centrale stofzuigers van Vedasco!

De talrijke accessoires die voor het centraal stofzuigsysteem beschikbaar zijn, bieden voor elk probleem een oplossing. Zij zorgen ervoor dat u voortaan uw volledige woning of werkruimte kunt onderhouden met uw centrale stofzuiger.

Basic-Pack

De Basic-Pack is voorzien van een standaardslang zonder aan/uit schakelaar, ophanghaak, diverse borstels, chrome buis en kierzuiger.

Air-Pack

De Air-Pack is een luxe accessoireset voorzien van een soepele slang met aan/uitschakelaar op het handvat, telescopische chrome buis, ophanghaak, kierzuiger en diverse borstels.

Power-Pack

Deze kit is hetzelfde als de Air-Pack, met dit verschil dat u een motorische borstel meegeleverd krijgt. Ideaal voor het verwijderen van huisstofmijt uit de matras en tapijt.

Optionele Accessoires

Buiten de standaard kits bieden wij u een uitgebreid gamma aan optionele toebehoren. Deze toebehoren werden zorgvuldig geselecteerd en bieden voor elk probleem een oplossing.

Stofzuigen met een centrale stofzuiger is kinderspel!

Zelf installeren? Geen probleem.

Vedasco was de eerste aanbieder in België die complete doe-het-zelf pakketten voor het centrale stofzuigsysteem aanbood. Wij zorgen er voor dat u vol vertrouwen en met de beste materialen uw centraal stofzuigsysteem zelf kunt plaatsen. Onze doe-het-zelf kits bevatten alle onderdelen voor een compleet centraal stofzuigsysteem en zijn bovendien extra voordelig.

Waaruit bestaat het doe-het-zelf pakket?

Het doe-het-zelf pakket bevat alle onderdelen die u nodig hebt voor een complete installatie: Een centrale stofzuiger naar keuze, een accessoire-kit naar keuze, de zuigmonden, de buizen, de bochten en verbindingsstukken, de elektrische bekabeling, de vijzen en zelfs de lijm. Voor een vaste prijs hebt u alle benodigdheden voorhanden.

Gratis bijstand van onze technici

Onze technici zijn nooit ver weg indien u hulp nodig hebt. Een telefoontje volstaat in de meeste gevallen om u meteen weer op weg te helpen. Indien zij u niet telefonisch kunnen bijstaan, komen zij graag ter plaatse om u verder te helpen.

Volwaardige garantie op alle onderdelen

De doe-het-zelf pakketten genieten een volwaardige garantie, zoals beschreven op de productfiches. Voor een kleine meerprijs kunt u een controle en onderdruktest van het buizenstel laten uitvoeren door Vedasco. Hierbij wordt het buizenstel onder druk gezet en gecontroleerd op luchtdichtheid, fouten en breuken. Zo ben je zeker dat alles perfect in orde is voordat de chape-werken uitgevoerd worden.

Levering aan huis of op de werf

Na bestelling van uw doe-het-zelf pakket wordt deze gratis tijdens de kantooruren aan huis of op de werf geleverd, op data en uur naar wens. Bij levering krijgt u tevens een grondige uiteenzetting in verband met de plaatsing en wordt het leidingverloop ter plaatse op het plan uitgetekend, rekening houdend met het verloop van de leidingen van andere technieken.

Doe-het-zelf centrale stofzuigers
Neen. Het gebruik van een centrale stofzuiger van Vedasco vergt een minimum aan onderhoud. Afhankelijk van het gebruik dient u enkele malen per jaar de stofcontainer te ledigen en de filter uit te spoelen met water.
Het principe van een centraal stofzuigsysteem kan enigszins vergeleken worden met de welbekende centrale verwarming. Bij een centraal stofzuigsysteem plaatsen we op een centrale plaats, bvb. in de garage, een toestel welke aangesloten wordt op een buizenstelsel die doorheen de ganse woning loopt. Op weldoordachte plaatsen worden in de woning aansluitpunten voorzien waarop u, naar wens, een 7,5 of 9 meter lange stofzuigslang kunt aansluiten. Het centraal geplaatste toestel voorziet op deze manier alle aansluitpunten met de nodige zuigkracht om op een efficiënte manier te kunnen stofzuigen. En dit zonder dat u die onhandige mobiele stofzuiger doorheen uw ganse woning achter zich aan hoeft te zeulen.
De kans is zeer klein, maar indien er zich toch een verstopping zou voordoen in het buizenstelsel, dan bent u bij Vedasco aan het goede adres. Onze techniekers zijn uitgerust met de modernste apparatuur voor het uitvoeren van ontstoppingen.
Niet altijd, maar de gouden regel die wij toepassen is: Waar het mogelijk is, voorzien wij een uitlaat naar buiten. Het voordeel van een uitlaat naar buiten is dat de microfijne stofdeeltjes, bacteriën en geuren naar buiten worden geblazen. 
Oorspronkelijk werden centrale stofzuigers vooral voor professionele doeleinden gebruikt. Maar al snel werden het gebruiksgemak, de hygiënische werking en tal van andere voordelen doorslaggevend om deze technologie ook in woningbouw toe te passen.
Ja. Enerzijds is een centrale stofzuiger doorgaans krachtiger dan een traditionele stofzuiger en reinigt deze dus grondiger. Anderzijds worden de eventuele microfijne deeltjes die niet door de filter tegengehouden worden naar buiten geleid, doordat de uitlaat van de centrale stofzuiger zich buiten de woning bevindt. Onderzoek toont aan dat de meeste klassieke stofzuigers deze fijne deeltjes niet vasthouden en deze opnieuw laten circuleren in de woning. Een centrale stofzuiger voorkomt dit probleem.
Ja. Met een beetje handigheid in de vingers en de begeleiding van onze specialisten ter zake, kunt u zelf in staan voor de plaatsing van uw centraal stofzuigsysteem. Net voor de chape-werken voert Vedasco, indien gewenst, een onderdrukcontrole uit op het buizenstelsel. Hierbij wordt het buizenstel onder druk gezet en gecontroleerd op luchtdichtheid, fouten en breuken. Zo bent u er zeker van dat alles goed geplaatst is.
Neen. Het is niet nodig in elke ruimte een aansluitklep te voorzien. Aan de hand van uw bouwplan kiezen wij zeer zorgvuldig de locatie voor het centraal plaatsen van de aansluitkleppen, zodat u met de 7,5 of 9 meter lange slang in meerdere ruimtes kunt werken vanop één aansluitklep.
De initiële uitgave voor het plaatsen van een centraal stofzuigsysteem is uiteraard duurder dan een klassieke huishoudelijke stofzuiger, maar kost slechts evenveel of minder dan speciale stofzuigers met een hoge filtratie. Gemiddeld verbruikt een Belg bijna 7 stofzuigers in zijn leven, maar slechts 1 centrale stofzuiger. Indien we deze gegevens evalueren samen met het feit dat de centrale stofzuiger een gunstige invloed heeft op uw gezondheid, kunnen we stellen dat een centrale stofzuiger zeker niet duurder is dan wat u normaal gezien zou uitgeven.
Een centrale stofzuiger is geen geneesmiddel. We kunnen dus niet zeggen dat het allergieën of astma geneest. Maar een centraal stofzuigsysteem verwijdert zeer doeltreffend allergenen en stof uit de woning waardoor hij vooral een voorkomend effect heeft en waardoor allergie- en astmapatiënten minder in aanraking komen met onzuiverheden en dus een gunstige invloed ondervinden van een centraal stofzuigsysteem.

Een centraal stofzuigsysteem is in principe niet geschikt om water op te zuigen, met uitzondering van de EuroQueen centrale stofzuigers. Ondanks de mogelijkheid raden wij niet aan om water of spoelmiddelen in de leidingen op te zuigen. Mocht het echter toch nodig blijken om een leiding te spoelen, laat het dan uitvoeren door een technieker.

Ja. In sommige woningen kan een centraal stofzuigsysteem geplaatst worden zonder dat er in muren en vloeren moet gekapt en gebroken worden. Hierbij denken wij vooral aan het type bungalow waarbij enkel het gelijkvloers gebruikt wordt en die volledig onderkeldert is. Of aan woningen die een centrale schacht hebben van boven tot beneden en waarbij een slang van 9 meter volstaat om alle ruimtes te bedienen. In geval van grondige verbouwingen waarbij vloeren en muren mogen opengebroken worden is het altijd mogelijk het centraal stofzuigsysteem te instaleren.
Mensen hebben steeds minder tijd om zich met het huishouden bezig te houden en kiezen dus voor oplossing die meer gebruiksvriendelijk is. En door de snelle uitbreiding van aandoeningen aan de luchtwegen en allergieën, men spreekt over een potentieel risico van 50%, zijn mensen tegenwoordig meer gezondheidsbewust en schaffen zich hierdoor producten aan die hun gezondheid beschermen.
Zoals alles is ook een centraal stofzuigsysteem niet feilloos. Maar de kans dat er zich een verstopping voordoet is echter zeer klein als men zich aan enkele simpele regels houdt: Gebruik nooit afvoerbuizen, maar gepolijste antistatische luchtbuizen. Vuil dat vochtig is klampt zich sneller vast aan afvoerbuizen; Net achter de aansluitklep dient men een zeer korte bocht te plaatsen. Deze bocht moet de kortste zijn in het circuit. Op deze manier verzeker je dat alles wat door deze bocht komt, zonder problemen door alle andere bochten kan; Gebruik geen toestel die te weinig kracht heeft voor uw installatie. Sommige firma’s stellen een te licht toestel voor in hun offerte om zo de prijs te drukken. Laat u hier niet aan vangen.
De centrale stofzuiger is beter dan een klassieke stofzuiger, doordat hij ten eerste over een krachtigere motor beschikt en zo meer zuigkracht levert. Ten tweede heeft de centrale stofzuiger geen luchtuitlaat in het woongedeelte en is er dus geen sprake van hercirculatie van het stof. En ten derde wordt het werken met een centrale stofzuiger door de meeste mensen als aangenamer ervaren dan het werken met de klassieke stofzuiger.
Bij het bouwen van een woning moet u uiteraard constant overwegen welke uitgaven te doen en welke niet. Wij raden mensen aan van hun woning op zijn minst te voorzien van het buizenstelsel. Een centrale stofzuiger is vandaag voor u misschien niet van primair belang. Maar wat als dit wel zo is binnen 5 of 10 jaar? Als de huidige trend zich voortzet, zal binnen 10 jaar een centraal stofzuigsysteem even belangrijk zijn in een woning als centrale verwarming. Zoals nu al blijkt uit andere landen zullen woningen die voorzien zijn van een buizenstelsel voor centrale stofzuiging aanzienlijk beter in de immobiele markt liggen dan woningen zonder. Dikwijls ontmoeten wij mensen die enkele jaren geleden beslist hebben hun woning niet te voorzien van het buizenstelsel en die nu hun spijt hierover betuigen. Maak deze fout niet. Voor een zeer klein bedrag kunt u zelf uw leidingen plaatsen.
De aansluitkleppen van Vedasco zijn zeer kindvriendelijk. In tegenstelling tot veel andere aansluitkleppen treedt het toestel niet in werking van zodra deze klep geopend wordt. Om het toestel in werking te stellen dient men de slang aan te sluiten en de schakelaar, die zich op het heft van de slang bevindt, op aan te zetten.
Op de achterzijde van de aansluitklep wordt een zeer korte bocht geplaatst. Deze bocht is de kortste in het circuit en zorgt ervoor dat grote zaken in de aansluitklep zelf blijven vastzitten. Zaken die klein genoeg zijn om door deze korte bocht kunnen, zullen zich zonder probleem een weg banen doorheen het buizenstelsel om uiteindelijk in de stofcontainer van de centrale stofzuiger te worden opgevangen.
Uiteraard. Vedasco heeft tal van accessoires in zijn assortiment die voor specifieke doeleinden kunnen gebruikt worden. Zo ook bieden wij onze klanten een boenmachine aan die eenvoudig aangesloten wordt op de buis van uw centraal stofzuigsysteem.
De installatie van het buizenstelsel vindt plaats ergens tussen het voltooien van de ruwbouw en het uitvoeren van de chape- en pleisterwerken. Het ideale moment om de buizen te plaatsen is net na het voltooien van de ruwbouw en voor het plaatsen van de nutsvoorzieningen.
In een doorsnee woning wordt een centraal stofzuigsysteem geplaatst waar men slechts met één persoon op hetzelfde ogenblik kan stofzuigen. Voor grote gebouwen bestaat de mogelijk om het buizenstelsel te scheiden in aparte circuits, waardoor het wel mogelijk wordt met meerdere personen tegelijk te stofzuigen.
Wat op het eerste zicht onhandig lijkt, blijkt na gebruik ervan een zaligheid te zijn. De slang is vervaardigd van ultra licht en sterk materiaal. De slang is zeer soepel en haakt niet vast achter stoelen en tafelpoten. De slang wordt eenvoudig bediend met één hand. Zo houdt u uw andere hand vrij om voorwerpen vast te houden of om uzelf veilig vast te klampen bij het stofzuigen van trappen, de bovenkant van kasten en andere moeilijk te bereiken plaatsen.
Neen. Het centraal stofzuigsysteem van Vedasco bestaat uit duurzame materialen die onderhoudsvriendelijk zijn. Bovendien zijn bij de meeste toestellen de filters uitwasbaar en hebben ze een lange levensduur.
Een centrale stofzuiger maakt ongeveer even veel lawaai zoals een klassieke stofzuiger. Het grote voordeel is echter dat het toestel zich ergens in de garage, kelder of berging bevindt. In de ruimte waar men dus stofzuigt heb je geen lawaai van het toestel en hoor enkel het lichte geluid van de luchtverplaatsing. Precies om deze reden heeft Vedasco meerdere kinderdagverblijven onder zijn klanten, doordat zij kunnen stofzuigen terwijl kinderen slapen.
De centrale stofzuigers van Vedasco zijn krachtiger dan de meeste klassieke stofzuigers. Bij het ontwerp van een klassieke stofzuiger dient men grotendeels rekening te houden met het totaal gewicht van het toestel. Aangezien de motor het zwaarste onderdeel is van een stofzuiger, wordt net hierop scherp toegekeken. Een centrale stofzuiger daarentegen hangt aan de muur, zodoende kunt u dus geen ongemak ondervinden van een zware motor. Wij profiteren van dit voordeel door zwaardere en dus krachtigere motoren te gebruiken.
Zeer zeker. Nogal wat mensen hebben de verkeerde gewoonte een stofzuiger in verband te brengen met tapijt. Het centraal stofzuigsysteem van Vedasco biedt u alle accessoires die nodig zijn om uw ganse woning te onderhouden. Gordijnen en overgordijnen kunnen eenvoudig wekelijks gereinigd worden. Uw stofvod mag u voortaan opbergen, met de centrale stofzuiger van Vedasco werkt u veel efficiënter bij het afstoffen. De grote vloerborstel vervangt uw bezem en het vuilblik behoort tot het verleden nu de plintzuiger er is. Uw matras die over het algemeen een broeikas is voor huisstofmijten kan grondig gereinigd worden telkens u de lakens ververst. Kortom, een centrale stofzuiger van Vedasco is het ultieme schoonmaakgerief voor uw woning.
In een woning waar men een centrale stofzuiger gebruikt, wordt het stof doeltreffend verwijdert. Hoe dit komt? De meeste klassieke stofzuigers laten heel wat fijn stof door hun stofzak. Dit stof wordt in de lucht geblazen en dwarrelt langzaam naar beneden waarna het zich terug vasthecht op uw vloeren, muren en meubilair. Bij het gebruik van een stofvod, plumeau of bezem, neemt men maar een klein deel van het stof op. Het overige deel wordt in circulatie gebracht in de lucht, waarna het terug neerdwarrelt. De centrale stofzuiger neemt alle stofdeeltjes zeer doeltreffend op en blaast de fijne deeltjes naar buiten. Dit is zo doeltreffend, dat u na een tijdje merkt dat u minder hoeft af te stoffen.